Underwater Photographer, Garri Tadlip

Tijdens de Maleisische Indternationale Dive Expo (MIDE) hadden we het geluk om de gastspreker Garri Tadlip te mogen spreken. Garri Tadlip mag dan nog maar 14 jaar oud zijn, hij heeft al veel bereikt met zijn onderwaterfoto’s. Sommige resultaten die Garri al op zijn conto heeft is het winnen van de 2013 Splash NUDI Underwater Shoot Out, en een tweede plaats op het Panglao International Dive Fiesta in mei 2013 en de Anilao Underwater Photography Competition Festival in november 2016. Door te spreken tijdens de MIDE hoopt Garri om “het publiek te kunnen laten zien wat  de schoonheid en de wonderen van de onderwaterwereld zijn”. Door mijn foto’s te delen hoop ik andere jongeren ertoe te bewegen de rijkdommen van de zee te ontdekken en te beschermen.” Garri zegt dat hij hoopt “de onderwaterfotografie vanuit het perspectief van een 14-jarige te kunnen laten zien”.

 

Wat betekent My PADI voor jou?

Leren duiken begon met een keuze en een goede basis. PADI is de meest erkende en meest gezochte organisatie voor duikcursussen ter wereld. My PADI betekent veel voor mij. Het was mijn eerste stap naar het ontdekken van de schoonheid van de onderwaterwereld. De ervaring die ik tijdens de duikcursussen heb opdedaan was fantastisch. Ik heb veel zelfvertrouwen opgebouwd door de veiligheidsconcepten en vaardigheden te beheersen.

Wat of wie heeft jou geïnspireerd om PADI-duiker te worden?

Toen ik mijn Discover Scuba Diving-ervaring deed was ik verrasst door de schoonheid van de onderwaterwereld. Het lijkt een hele andere wereld, dus dat was mijn inspriratie om mijn duikbrevet te gaan halen. Ik heb het geluk dat een vriend van onze familie duikinstructeur is.

Underwater Photographer, Garri TadlipLove is in the air… Mandarin fish mating taken on Aiyanar House Reef

Als je een tip zou mogen geven voor mensen die graag onderwaterfoto’s willen maken, wat zou je ze dan mee willen geven?

Ik ben geen prof maar alles wat ik kan zeggen is tegen jongeren die ook iets met onderwaterfotografie willen doen is: heb plezier in wat je doet en als je ergens echt passie voor krijgt, dan is de weg gelegd. Door zo vroeg mogelijk te beginnen geeft dat je meer basis om fotografische technieken aan te leren.

Ik ben blij en vereerd dat ik hier bij deze MIDE aanwezig mag zijn. Het geeft mij de gelegenheid mijn passie en liefde voor onderwaterfotografie te delen, en ik kan ook meer leren van de experts die er zijn.

Er zijn veel lessen en interessante presentaties voor de volwassen deelnemers aan de MIDE. Ik ben slechts een van de presentatoren maar ik hoop dat door mijn bescheiden bijdrage de volwassen wereld kan waarderen wat ik doe en dat onderwaterfotografie ook iets is voor jongeren zoals ik. Ik hoop dat mijn presentatie iets oplevert voor mentorschap voor andere jonge fotografen door toegewijde, competente mentors in de duikbranche.

Underwater Photographer, Garri TadlipNembrotha Kurbaryana Inspired shot from Alex Mustards Nudi

Wie is jouw favoriete duikbuddy en waarom?

Mijn vader is miijn favoriete duikbuddy. Ik ben dankbaar voor de steun van mijn ouders. Hoewel mijn moeder niet duikt, is zij degene die al mijn reizen voorbereidt. Ik duik altijd met mijn vader maar hij geeft me ook de vrijheid om zelfstandig te zijn. Hij geeft me de vrijheid om zelf naar plekken te gaan en verantwoordelijkheid aan te leren, en om op mezelf en mijn duikuitrusting te passen.

Ik heb ook het geluk dat ik op een school zit ( Saint Thomas Aquinas School in Cebu) die mijn passie voor fotografie ondersteunt zodat ik de schoonheid van de Filippijnen aan de wereld kan laten zien.

 

Underwater Photographer, Garri Tadlip

Essence of life…pregnant pygmy seahorse 

Geïnteresseerd in onderwaterfotografie? Kijk eens op PADI Digital Underwater Photographer Specialty.

Share This