PADI 25 Millionth Certificate Winner
Sarah Gleeson

 

Op 29 december 2016, in de laatste dagen van het gouden jubileumjaar van PADI, werd een mijlpaal bereikt. Sarah Gleeson, 22 jaar oud en woonachtig in Alberta, Canada, had haar PADI® Open Water Diver-brevet behaald en dat was tevens het 25-miljoenste PADI-duikbrevet. Om deze speciale gelegenheid en 50 jaar als The Way the World Learns to Dive® te vieren, feteerde PADI Gleeson en een buddy naar haar keuze op een droomreis naar het Groot-Barriererif in Australië. Haar trotse instructeur Bobby Post van Davy Jones Locker Diving in Koh Tao, Thailand, werd ook niet vergeten. Deze PADI Master Scuba Diver Trainer werd ook uitgenodigd om deze reis te maken.

“Toen ik de eerste e-mail van PADI CEO Drew Richardson had ontvangen, dacht ik dat iemand een grapje met me had uitgehaald”, aldus Post, die meldt dat Australië het zesde werelddeel zou worden waar hij zou gaan duiken. “Ik kan bijna niet wachten om te zien wat Australië voor mij in petto heeft”.

25 Millionth Certificate Instructor | Photo credit: Fat Fish Movies
Fat Fish Movies

 

Nadat hij zelf op Bali zijn Open Water Diver-brevet had behaald en zijn PADI Advanced Open Water in Korea had gevolgd, raakte Post geïnspireerd door zijn instructeurs om een duikloopbaan te gaan volgen. Hij reisde daarvoor af naar Koh Tao in Thailand, waar hij eerst PADI Divemaster werd en zich daarna opwerkte tot PADI Master Scuba Diver Trainer.

“Elke keer als ik die blik zie in de ogen van mijn cursisten nadat ze hun eerste duik hebben gemaakt, realiseer ik me dat ik precies doe wat ik zou willen doen”, aldus Post.

Voor Gleeson geldt dat ze pas toen ze met haar vriend Colin op vakantie was op Koh Tao in Thailand en daar mensen leerden kennen die aan duiken deden, in aanraking kwam met de duiksport en haar brevet ging halen.

“Nu ik kan duiken heb ik pas echt een prachtig excuus om de wereld over te gaan reizen”, aldus Gleeson, die nu zes weken lang met Colin aan het backpacken is door Zuid-Oost Azië. “Duiken is een unieke ervaring waardoor je in een compleet nieuwe wereld terecht komt – een ervaring waar je geen spijt van zult hebben”.

PADI 25 Millionth Certificate Winner

“We zijn allebei zulke duikgekken geworden dat we het er zelfs over gehad hebben om duikinstructeur te worden”, lacht Gleeson. “Voorlopig beginnen we eerst maar eens aan een cursus PADI Advanced Open Water”.

Maar voordat het zover is stappen Post, Gleeson en haar vriend Colin aan boord van een driedaags live-aboard duikavontuur op het Great Barrier Reef met een boot van Mike Ball Dive Expeditions, Spoilsport. Een retourvlucht naar Cairns in Australië is ook inbegrepen, evenals vier nachten in Cairns, en een dagtocht naar het Daintree Rainforest, dat op de Werelderfgoedlijst staat.

Droom jij ook van een reis naar Australië? Bekijk deze 15 prachtige foto’s van het Great Barrier Reef.

Share This