PADI Women's Dive Day French Riviera

Vanaf het allereerste moment dat ik hoorde dat er een PADI Vrouwenduikdag kwam, wist ik dat ik daaraan mee wilde doen. Door mijn overvolle agenda was het er echter tot nu toe niet van gekomen. Pas dit jaar, toen ik rond de nationale feestdag 14 juli op vakantie was aan de mooie Franse Riviera, kon ik meedoen aan een evenement in Golfe Juan dat door Diamond Diving werd georganiseerd.

Tijdens een plezierig ontvangst met koffie en een plakje cake als welkom kon ik kennismaken met de zes andere dames die aan de ochtendduik mee zouden doen. Het waren Franse duikers uit de omgeving en ook duikers uit andere Europese landen waaronder Engeland, Duitsland en Zweden. Iedereen leek blij te zijn dat ze mee konden doen. Ik vroeg alle deelneemsters waarom ze hier waren. “Voor één keer ben ik nu eens niet de enige vrouw aan boord”. “Ik zou willen dat ik makkelijk een andere vrouwelijke buddy kon vinden zodat ik vaker zou kunnen duiken”. “Het biedt gewoon mogelijkheden”.  Met inderdaad slechts iets meer dan 35% vrouwelijke duikers, hebben we nog een lange weg te gaan voordat we aan boord van een boot kunnen stappen waar de aantallen gelijk verdeeld zijn.

PADI Women's Dive Day Miro's Cave

Onze ochtendduik was bij “De grot van Miró” (max. Diepte 25 meter), bij de vuurturen La Fourmigue in de baai van Golfe Juan. De duikstek is vernoemd naar de beroemde Spaanse kunstenaar Miró aangezien hij een van de beeldhouwwerken in de grot heeft gemaakt. Helaas is die gestolen, en nu staat er een beeld van de commandant Yves le Prieur, een Franse mariene officier die de eerste open circuit ademhalingsapparatuur heeft uitgevonden. Nogal een sterk symbool voor ons evenement!

Zo’n 50 minuten lang doken mijn buddy en ik, beide bezig met onderwaterfotografie, in het water van 24°C. We doken tussen de rotsen, zeegras en rotsspleten op zoek naar schorpioenvissen, murenen, octopussen, zeenaaktslakken,  en we zagen zelfs een enorme torpedorog! De grot van Miró was een mooi object om te fotograferen, dankzij het standbeeld maar ook door het lichte blauw in de achtergrond en de dikke laag gele korstanemonen die de wanden van de grot bedekken.

PADI Women's Dive Day

Nadat we onze apparatuur hadden afgespoeld en onze natpakken te drogen hadden gehangen, spraken we af voor een gezamenlijke lunch om de duik nog eens door te nemen. Mijn buddy en ik waren allebei trots dat we de torpedorog hadden gezien en de rest van de groep had een grote school barracuda’s gezien. Onder het genot van een mediterrane lunch ging het gesprek al snel over tips over duikcursussen. We bespraken al onze favoriete specialty’s: Deep Diver, Dry Suit Diver en nitrox waren bij de meesten de populairste. We wisselden ook informatie uit over de beste duikstekken in Frankrijk. We eindigden met contacten leggen via social media, en spraken af dat we weer samen zouden gaan duiken in het prachtige beschermde gebied Port-Cros en Porquerolles. Ik denk dat onze lunch uiteindelijk precies het doel van het evenement  was: netwerken, delen, inspireren.

 


Author Bio

Florine

Florine is Divemaster en reisblogger bij World Adventure Divers. Ze duikt zowel in tropisch als in extreem koud water, en zoekt haar bestemmingen uit op basis van avontuur en cultuur; en laat je zien hoe je dat  kunt doen zonder dat je eerst een bank hoeft te beroven.

Share This