happy divers

FEIT: Van ervaringen word je gelukkiger dan van bezittingen

Geluk komt niet voort uit de spullen die je bezit, het komt voort uit de dingen die je doet en uit de mensen waarmee je jouw avonturen deelt – en wij kunnen dat bewijzen!

Een onlangs gehouden onderzoek van de universiteit van San Francisco wees uit dat mensen die geld uitgeven aan ervaringen zich gelukkiger voelen dan mensen die geld uitgeven aan materiële zaken. Tevens kiest een groeiend aantal mensen ervoor te investeren in ervaringen in plaats van spullen. CNBC deed het volgende verslag: 72 percent of millennials prefer to spend their money on experiences than on material things.”

Als je duiker bent, weet je al dat je onder water onvergetelijke momenten kunt beleven. Een bultrugwalvis horen zingen, tijd doorbrengen met een vriendelijke zeeleeuw, of gewoon dat zen-gevoel….dat zijn onbetaalbare cadeaus van moeder natuur.

Als je op zoek bent naar een cadeau-idee dat iemands leven kan veranderen, dan zijn er veel argumenten aan te dragen om een duik cadeau te geven. Hieronder volgen er een paar:

give the gift of experience

Ervaringen kan niemand je meer afnemen

Volgens de LA Times, is opslagruimte het snelst groeiende segment in de vastgoedmarkt van Noord-Amerika. Meer dan één op de tien mensen heeft er een. Aaarghh! Kleding, apparaten en materiële dingen eindigen uiteindelijk allemaal op de vuilnisbelt. De herinnering aan je eerste ademteug onderwater veroudert echter nooit, raakt nooit versleten en hoef je nooit weg te gooien.

Ervaringen leren wat je in een klaslokaal kunt leren

Leren duiken helpt je de wereld op een andere manier te aanschouwen. Of je nu het water bij jou in de buurt leert ontdekken of leert hoe mensen aan de andere kant van de wereld leven, als je duiker wordt, verandert je perspectief.

Ervaringen maken jou tot wie je bent

Duiken is een sport die tot buitengewone ervaringen leidt. Afhankelijk van je interesses kan een duikreis bestaan uit het doen van vrijwilligerswerk, een bezoek aan een historische plek uit de Tweede Wereldoorlog, of uit een liveaboard langs afgelegen eilanden.

Ervaringen verbreden jouw horizon

Duiken is ook een geweldige manier om activiteiten die je al leuk vond, op een andere manier te beleven.  Zoals:

– Natuurfotografie

– Video opnemen en bewerken

– Geschiedenis uit de eerste hand ervaren

Interessante of bedreigde diersoorten observeren

– Zelfs tuinieren!

Geef een duik cadeau
Schaf een PADI eLearning Gift PassTM aan voor een online PADI-cursus, of breng een bezoek aan je plaatselijke PADI -duikcentrum of -resort. PADI eLearning-cadeaubonnen

  • Verlopen nooit
  • Zijn aan te passen voor speciale gelegenheden (verjaardag, vakantie, etc.)
  • Hebben ruimte voor een persoonlijke boodschap aan de ontvanger

gift experiences not things

Weet je niet zeker of jouw vriend of vriendin duiken leuk zal vinden?
Maak je geen zorgen. Vraag bij je plaatselijke PADI-duikcentrum of -resort naar de mogelijkheden voor een Discover Scuba® Diving-ervaring. Of informeer naar de Emergency First Response reanimatie- en eerstehulpcursussen. Levensreddende vaardigheden mogen dan niet je allercharmantste cadeau zijn, het kan het allerbelangrijkste presentje blijken te zijn dat je ooit hebt gegeven.

Bekijk ons overzicht van Cadeau-ideeën voor duikers en Duikcadeautjes voor kinderen voor meer duikgerelateerde cadeau-ideeën. Inspireer een kleine snotaap om later onderwateronderzoeker te worden!

padi give the gift of exploration

Share This