PADI Women's Dive Day

Op zaterdag 21 juli vindt de vierde jaarlijkse PADI Vrouwenduikdag plaats. Vorig jaar waren er meer dan 800 events in 84 landen en op 6 continenten, waarbij duikers van over de hele wereld bijeen werden gebracht. Aangezien we deze maand onze uitrusting aantrekken om dag te vieren, volgen hier enkele redenen waarom je hieraan mee zou moeten doen.

Stimuleer meer vrouwen te gaan duiken.

Duikers was lang een mannending. Meer dan 90% van de duikers was man, en er zijn maar weinig uitrustingen die speciaal voor vrouwen zijn gemaakt. Maar we hebben een aardige inhaalslag gemaakt. Nu maken vrouwen ruim een derde uit van alle duikbrevetten. We zouden nog steeds graag zien dat de verhouding 50/50 wordt, en we hopen dat vrouwenduikdag hier een bijdrage aan kan leveren. Het evenement wordt elk jaar groter, dus help ons een nieuw record neer te zetten en nog meer mensen de onderwaterwereld te laten ontdekken. En als het je niet lukt om zelf aan een evenement mee te doen, dan kun je er ook gewoon in je vriendengroep over beginnen of de artikelen lezen over een aantal bijzondere PADI-vrouwen.

Maak nieuwe vrienden.

PADI Women's Dive Day

Vrouwenduikdag is een geweldige mogelijkheid om andere mensen te leren kennen. Aangezien jullie allemaal op hetzelfde evenement af komen, is het makkelijker om in contact te komen met andere aanwezigen. En een gesprek beginnen is makkelijk. Veel evenementen op vrouwenduikdag zijn speciaal opgezet om samen te kunnen zijn, samen te eten, en verhalen uit te wisselen zodat er tussen de duiken door veel te doen valt. Sommige evenementen gaan verder dan duiken alleen. Denk aan yoga op het strand of onderwaterschoonmaakacties. Je krijgt daardoor nog meer mogelijkheden om met andere mensen in contact te komen. We hebben zoveel reacties van mensen gekregen over vrouwenduikdag, dat ze op deze dag bijvoorbeeld hechte vriendschappen hebben kunnen sluiten.  En als je nog geen duikbuddy hebt, dan is dit een van de makkelijkste gelegenheden om in je eentje op af te stappen. Je kan onze prachtige foto’s van voorgaande jaren bekijken in het PADI Facebook-album.

Raak betrokken bij de duiksport bij jou in de buurt.

PADI womens dive day

Hoewel het altijd te gek is om naar een mooie duikbestemming af te reizen, zullen de meesten van ons vrouwenduikdag ergens in de buurt van hun woonplaats meemaken. Voor degenen die nog niet vaak in de buurt hebben gedoken zijn deze evenementen een fantastische gelegenheid om een kijkje onder water te nemen in de eigen omgeving. Veel duikers zijn verrast over wat ze aantreffen op de duikstekken in hun eigen buurt. Als je naar een evenement van vrouwenduikdag bij jou in de buurt gaat, kom je meer te weten over de duikteams die er zijn en over de PADI-duikcentra waar je nog nooit eerder bent geweest. En als je wel regelmatig in de omgeving duikt, maak dan van deze gelegenheid gebruik om anderen te laten zien wat er is. Veel deelnemers zijn nieuw in de duiksport, of in ieder geval niet bekend met duiken in die omgeving. Als je iemand anders kunt laten zien wat er allemaal is, krijg je zelf ook weer en frisse blik op de omgeving en waardeer je meer wat er allemaal zo dichtbij te zien is.

Ga duiken!

PADI Womens Dive Day

Wie wil er nu geen smoesje bedenken om maar weer te water te kunnen? Het maakt niet uit wanneer je voor het laatst gedoken hebt. We weten zeker dat het weer tijd is voor je volgende duik. Dus roep je vrienden en kennissen bijeen, bereid je voor op het maken van nieuwe vrienden en zoek een evenement voor Vrouwenduikdag bij jou in de buurt.

Lees meer over deze 7 bijzondere vrouwen in de duiksport die een grote impact hebben op onze onderwaterwereld.

Share This

Gerelateerde berichten