De eerste AWARE-week, van 15-23 september, is afgelopen. Duikers van over de hele wereld kwamen in die week samen om een bijdrage te leveren aan het schoonmaken van de zee, het strand en het rif. Of het nu ging om het volgen van een van de specialty-cursussen van Project AWARE zoals de specialty AWARE Shark Conservation Specialty of meedoen aan een evenement Dive Against Debris® (duiken tegen afval), zo hebben duikers dit jaar tot een succes gemaakt – en hebben ze ondertussen ook nog eens grote hoeveelheden afval uit zee gehaald (ruim 11.000 kilo om precies te zijn).

Verenigde Arabische Emiraten: Divers Down UAE

Divers Down UAE verzamelde tijdens het Dive Against Debris-evenement ruim 55 kilo aan afval uit zee. Om bewustwording te creëren over haaien gaven ze ook een AWARE Shark Conservation-specialty aan 14 van hun PADI-duikers.

Curaçao Blue Bay op Curacao

Op Curacao kwam een groep vrijwilligers bijeen voor een strandschoonmaakactie bij Hole 6. Naast de twee boten die vol zaten met duikers en snorkelaars, konden deelnemers zich inschrijven voor de specialty PADI Invasive Lion Fish, om te helpen invasieve soorten te vangen.

Spanje: Balky Sub

In Spanje was de groep van Balky Sub op een van de schonere duikstekken bezig. Desondanks verzamelden zij op één dag toch meer dan 6 kilo aan plastic – de meeste dingen waren plastic flessen en tasjes. En aangezien het voor dit team elke week AWARE-week is, zetten zij zich in om dagelijks afval uit zee en van het strand te halen.

Filippijnen: Dive Funatics

Voordat ze op 22 september hun maandelijkse Dive Against Debris-evenement hielden, gaf Dive Funatics op de Filippijnen een clinic uittrimmen, zodat ze er zeker van waren dat alle duikers die meededen aan de schoonmaakactie hun trimvaardigheden konden oppoetsen. De duikers kregen als bedankje een T-shirt en een armbandje dat gemaakt is van gerecycled afval dat tijdens het vorige Dive Against Debris-evenement in augustus was verzameld.

Jordanië: Deep Blue Dive Center

Deep Blue Dive Center trok samen op met het Tala Bay Resort. Zij organiseerden op 12 september een Dive Against Debris-actie in de haven van Tala Bay. Het resultaat: De deelnemers verzamelden ruim 70 kilo afval in 20 tassen. Maar daar bleef het niet bij. De week daarop hield een groep van 15 duikers nog een schoonmaakactie.

Florida: Rainbow Reef Divers

Aangezien Rainbow Reef Divers elke maand een Dive Against Debris-evenement houdt, was het maar een kleine moeite om in actie te komen voor AWARE-week. In september verzamelden ze met de boot ruim 1.000 kilo aan afval uit zee.

 

De AWARE-week mag dan voorbij zijn, er zijn nog talloze manieren om het hele jaar door de plaatselijke gemeenschap betrokken te houden. Lees hier meer over op How to Make Every Week AWARE Week.

Share This