Hier volgen enkele geode dingen voor je geest, je lichaam en voor de zee.

Perfect uittrimmen

De beste manier om het koraalrif en de bewoners van het rif te beschermen is door uit te trimmen. Het kan ook helpen om lucht te besparen. Volg de cursus PADI Peak Performance Buoyancy (perfect uittrimmen) bij het duikcentrum bij jou in de buurt en tegen het koraal aanbotsen is voor jou verleden tijd.

Een pondje minder

Ga aan boord van een willekeurige duikersboot en je ziet zeker ten minste een duiker met een 4Ocean-armband. Bij elke aankoop van zo’n armband – ze kosten slechts $20 – verwijdert de bemanning een halve kilo afval uit zee of van de kust. Afvallen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Mindful eten

Als het etenstijd is, kies dan voor verantwoord en duurzaam gevangen vis. Naar schatting lijdt een derde van de vispopulatie aan overbevissing en meer dan de helft van de populatie wordt volledig gevangen. Dankzij de Monterey Bay Aquarium Seafood Watch hoef je geen vis te laten staan. Met de Seafood Watch App zie je welke vis, en welke restaurants en winkels die zeevriendelijke vis, schaal- en schelpdieren verkopen, worden aangeraden. Je kunt met de app ook op de hoogte blijven van updates en onderzoeksrapporten.

Dive Against Debris®

Van je duik een schoonmaakduik maken. Dit is een geweldige manier om de dag door te brengen en tegelijkertijd iets goeds te doen voor jouw favoriete duikstek. Een vislijn die vastzit aan het rif is niet alleen hinderlijk voor duikers, het kan ook gevaar opleveren voor het leven in zee. Kijk hoe je mee kunt doen aan een Dive Against Debris-activiteit. Als er bij jou in de buurt nog geen activiteit is, download dan HIER de Dive Against Debris Survey Kit en organiseer zelf een activiteit.

Hergebruiken en recyclen

Drinken uit een plastic bekertje is altijd al een no-no geweest. En niet alleen vanwege de zee. Onderzoeken wijzen uit dat microplastic niet alleen wordt aangetroffen in de vis die wij eten, maar ook in menselijke uitwerpselen. Als dat voor jou nog niet genoeg is om de fles te laten staan, dan moet het feit dat naar schatting 16 miljard pond plastic elk jaar in zee terecht komt de doorslag geven. En met zoveel keuze aan herbruikbare flessen kun je in stijl je dorst lessen.

Iets terugdoen

Er zijn talloze manieren om iets terug te doen voor de zee. Organisaties als Project AWARE hebben als missie om de wateren en alles wat daarin leeft schoon te maken en te beschermen. Doe een donatie of zoek hoe jij iets kan doen bij jou in de buurt. Alle beetjes helpen.

Doe het rietje in de ban

Elke dag weer worden in de VS ruim 500 miljoen rietjes gebruikt. Rietjes zijn gemaakt van plastic en zijn niet biologisch afbreekbaar. Ze komen in zee terecht en brengen daar schade toe aan het leven in zee en aan de vogels. Draag je steentje bij en  zeg nee tegen het gebruik van rietjes. Nog een argument nodig om het rietje in de ban te doen? Als je regelmatig via een rietje drinkt, heb je meer kans op rimpels.

Lees hoe je zelf een schoonmaakactiviteit kunt organiseren met deze tips van Project AWARE.

Share This